Mindy

Västmanlands no kill-katthem

MINDY

Drottning med den lenaste pälsen

Namn: Mindy

Född: 150831

Kön: Hona

Färg: Brunspotted med vitt

Status: Inte social ännu men på rätt väg

Bor: Jourhem

Kontakta: Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se

Bakgrund

 

Mindy, en flicka född troligtvis 2015, kommer från en kattkoloni i Kolbäck med ca 40 - 60 katter.

När hon kom till jourhemmet hade hon löss och var högdräktig, efter fyra dagar föddes hennes två kattungar, Linus och Lotta.

När ungarna var utflyttade togs Mindy till veterinären för en ordentlig hälsoundersökning där det visade sig att hon har TR (tidigare FORL). Flertalet tänder hade hon redan tappat och några fick tas bort.TR (Forl) kräver uppföljning och rådet från veterinär är en årlig undersökning.

Dessutom har Mindy en sårskada från en klo på sitt högra öga. Nu är hon obesvärad och det ser ok ut, det finns risk att det uppstår inflammation i ögat som då innebär att man måste ha koll varje dag, om katten får besvär så bör ögat undersökas omedelbart, annars koll årligen.

 

Utöver veterinärundersökningar ska Mindys öga hållas under uppsikt i sitt nya hem för att kunna behandla i tid vid eventuella framtida problem.

Mindy har haft en tuff första tid i sitt liv och behöver komma till ett hem som kan ge henne tid att lära sig tillit till människor samtidigt som man måste hålla daglig koll på hennes öga.

I nuvarande jourhem kan hon lukta på jourmattes finger men har svårt för hastiga rörelser och vill inte att man kommer närmare än så.

Något hon däremot gillar är andra katter.

Jourhemmet har bla en honkatt som Mindy pratar, gosar och leker med.

Mindy har ett mysigt litet pipande jam som hon använder när hon pratar eller ropar på jourhemmets övriga katter.

Hon behöver ha minst en katt i sitt nya hem och det bör vara en trygg, lugn individ som kan vägleda Mindy till att bli lika trygg.

En busig tjej som älskar små leksaksråttor och tygbollar. Äter bra med mat men behöver ha lite mindre bitar när det gäller torrfoder då hon inte vill tugga så mycket.

Bor med små barn (2 och 3 år) och bryr sig inte nämnvärt om dom så länge inte barnen bryr sig om henne. Inga större problem med höga ljud och hon flyttar inte på sig för dammsugaren.

En tjej med ett stort hjärta som behöver mycket omsorg och oändligt med kravlös kärlek.

 

 

 

Uppdatering av jourhem

 

180620: Inkom till jourhemmet

180624: Födde Lotta

180625: Födde Linus

181018: Kastrerad, Vaccinerad, Chipmärk och tandvård.

181027: Mindy. Hon är en tjej som inte riktigt litar på oss tvåbenta än men tar kliv framåt, sakta men säkert. Några hon tycks lita på istället är jourhemmets egna katter. Med dom pratar hon gärna och nattetid och när det är tyst och lugnt är fröken gärna framme från sitt gömställe. Tycker om mindre tygbollar att leka med.

 

Gillar

 

  • Att leka leksaksråttor och tygbollar

Ogillar

 

  • Människor

Går bra ihop med

 

  • Andra katter

© Arboga katthem

Allt material tillhör Arboga katthem

KONTAKTA OSS

 

info@arbogakatthem.se

Tel: 073-950 12 19 (ordf. Thomas Bégat)

Instagram | Facebook | YouTube