Albin

Västmanlands no kill-katthem

ALBIN

Namn:             Albin

Född:               160524

Kön:                  Hane

Färg:                 Bruntabby med vitt semilånghårig

Status:             Blyg

Bor:                   Katthemmet

Kontakta:      Thomas Bègat thomas@arbogakatthem.se

Bakgrund


Infångad på uppdrag av Länsstyrelsen då han setts en längre tid i Kungsör med tovor och i allmänt dåligt skick.


Uppdatering från jourhemmet


200524:

Inkom till jourhem.

Fick besöka veterinär redan samma dag han fångades in pga tovorna.

Vaccinerad.

Kastrerad och id-märkt sen tidigare.

210119:

Albin är en blyg men nyfiken kille som gillar mat och godis. När han kom in hade han tovor med en sammanlagd vikt på hela 2 kg som även bidragit till små sår och väldigt torr hud. Nu har pälsen växt ut och Albin har blivit en väldigt vacker katt. Han litar inte fullt ut på människor men kan komma nära när det vankas mat och godis. Gillar andra katter och söker ett hem med minst en likasinnad kattkompis att gosa och busa med. Albin har tidigare visat att han blir väldigt stressad av höga ljud, tex dammsugaren så hans för-alltid-hem ska vara förberedd på att ta det försiktigt fram.

210423:

Adopterad

210506:

Albin har fått komma tillbaka till jourhemmet då det inte fungerade mellan nya hemmets egna katt och Albin.

210613:

Blygheten har delvis gått över för nu kommer jag fram och vill vara med speciellt när det vankas mat vill gärna tigga skinka vid frukostbordet och då kan jag ta från handen. Jag reagerar fortfarande för hastiga rörelser och höga ljud men då går jag bara undan. Eftersom jag är låg i rangen så är jag inte framfusig eller tar för mig utan backar och går undan. Nu har jag väldigt mycket stöd av Bumbibjörnen som har hjälp mig att gör framsteg så jag vill fortsätta bo tillsammans med han i mitt föralltid hem.

Även om Albin inte är hanterbar i nuläget så behöver han pälsvård vilket betyder att hans nya hem ska ha tålamod att låta Albin bli trygg samtidigt som han behöver små utmaningar för att våga mer. Det nya hemmet ska ha mycket kattvana och se en katts signaler.

210725:

Flyttade till katthemmet.


Gillar


Ogillar

  • Att bli trängd


Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Vuxna människor