Bamze

Västmanlands no kill-katthem

BAMZE


Namn:             Bamze

Född:              140611

Kön:                 Hane

Färg:                Svart och vit

Status:            Social

Bor:                  Katthemmet

Kontakta:    Thomas thomas@arbogakatthem.se

Bakgrund


Bamze gick hemlös i stadsdelen Bäckby i Västerås. Han var lite medtagen de första dagarna i jourhemmet och bedömdes vid veterinärbesöket den 190614 inte vara i skick för kastrering. Han har sedan dess piggnat till och älskar kel.


7, 3 kg kärlek! Bamze är en katt av större modell med lika mycket gos som han är stor. Gillar att mysa bredvid och allra helst är det kinder, haka och mellan öronen man ska klia. Busa kan han också göra och då är det helst små bollar som är roligast. Funkar bra ihop med andra katter, både vuxna och kattungar, hund och barn (3, 4 och 9 år). Väldigt förtjust i blötmat. Längtar, efter vad katthemmet anser är, säker utevistelse.


Bamze var i dåligt skick när han kom in. Första veterinärbesöket visade bla dåliga värden och rinnande ögon. Efter medicinering och behandling i jourhemmets trygga vrå har han sakta tagit sig tillbaka och är nu friskförklarad. Under dessa månader har han konstaterats inåtrullade undre ögonlock vilka är opererade och stör numera inte hans ögon. Hans övre hörntänder var skadade och är utdragna, även en liten tand fick tas bort. Tandstenssanering två gånger och är rekommenderad tandborstning och/eller bra foder för att hålla det i schack. Öronen har lite överproduktion av vax som i sin tur kan klia och rekommendation om att rengöra varannan till var tredje vecka finns. Även hans svans har en överaktiv violkörtel som gör att det blir lite fett och smutsigt vid svansroten. Detta kan hållas i bra skick med hjälp av tex potatismjöl.


Uppdatering från jourhemmet


190610: Inkom till jourhemmet

190614Vetrinärsbesök

190626: Kastrerad, Vaccinerad och ID-märkt

200125: Flyttade till katthemmet

Gillar

  • Mat
  • Kel


Ogillar

  • Är riktigt trött på ögon och öron behandling.


Går bra ihop med

KONTAKTA OSS


info@arbogakatthem.se

Tel: 073-950 12 19 (ordf. Thomas Bégat)

Instagram | Facebook | YouTube


© Arboga katthem

Allt material tillhör Arboga katthem