Junior

Västmanlands no kill-katthem

JUNIOR

Namn:            Junior

Född:              200920

Kön:                 Hane

Färg:                Svart med vitt

Status:            Social

Bor:                  Katthemmet

Kontakta:     Thomas thomas@arbogakatthem.se

BakgrundMamma Ylva-Lee flyttade in med sina sju ungar under en trapp vid ett sommarhus i Fellingsbro. Boende larmade men tyvärr hann två små få sätta livet till innan räddning påbörjades. Strax efter att mamma och fyra ungar kommit in i trygghet förlorades ytterligare en unge och kort därefter kunde den sista ungen fångas in. Det visade sig att ungarna hade utbrott av calicivirus vilket troligtvis var orsaken till att tre ungar inte klarade sig. Junior fick en lindrig infektion av viruset och lyckdes läka ut det på egen hand.


Uppdatering från jourhemmet


201025:

Inkom till jourhem.

210127:

Första vaccination.

210218:

Andra vaccination, kastration och id-märkning.

210419:

Junior är en blyg misse men väldigt busig. Älskar att jaga leksaker och är inte sen att vara framme när det vankas mat eller bus. Som liten visade han sin ovilja att hanteras med att lägga öronen nedåt och fräsa med stor röst. Numera räcker det med ett litet fräs för att berätta när man kommer för nära när han inte vill. Tillsammans med sin bror Yama söker han ett för-allt-hem med tid och tålamod att få komma fram och bli en trygg katt.

211214:

Nu har Junior blivit en väldigt social. han ska nu ligga med i sängen eller soffan och då ska det klappas och gosas. Är väldigt busig speciellt med sin bror Yama men leker gärna runt själv med några speciella leksaker. Kan vara lite blyg mot nya människor och vid hastiga rörelser. 

Gillar

  • Leka och busa med leksaker och syskon
  • Brorsan Yama
  • Mat och godis
  • Klappar och gos på hans villkor


OgillarGår bra ihop med

  • Mamma och syskon
  • Vuxen människa
  • Andra katter