Yama

Västmanlands no kill-katthem

YAMA

Namn:            Yama

Född:              200920

Kön:                 Hane

Färg:                Svart

Status:            Blyg

Bor:                  Katthemmet

Kontakta:     Thomas thomas@arbogakatthem.se

BakgrundMamma Ylva-Lee flyttade in med sina sju ungar under en trapp vid ett sommarhus i Fellingsbro. Boende larmade men tyvärr hann två små få sätta livet till innan räddning påbörjades. Strax efter att mamma och fyra ungar kommit in i trygghet förlorades ytterligare en unge och kort därefter kunde den sista ungen fångas in. Det visade sig att ungarna hade utbrott av calicivirus vilket troligtvis var orsaken till att tre ungar inte klarade sig. 

När Yama äntligen kunde fångas in var hans nos skadad, troligtvis av viruset som orsakat smärta som Yama försökt klia bort. Hans tunga hade smärtande blåsor och han var mager. Efter veterinärvård och trygghet inne med mamma och syskon och bra mat och massor med omsorg kunde även Yama läka.


Uppdatering från jourhemmet


201106:

Inkom till jourhem.

210126:

Första vaccination kastration och id-märkning

210218:

Andra vaccination.

210419:

Yama var mycket blyg när han kom in och har ännu inte accepterad människan. Han är dock inte sen att komma fram vid utfodring och busar gärna med bollar man rullar. Han söker sitt för-alltid-hem tillsammans med brorsan och bästisen Junior, ett hem med tid och tålamod.

211214: 

Nu har jag blivit en riktigt ståtlig kille som även är riktigt busig. Han har nu blivit väldigt gosig på sitt sätt och det är på morgonen när man sätter sig upp i sängen då vill han bli klappad och spinner och samma sak gäller när man går in på toan. han är en väldig go kille när han vill men sen måste han busa runt med leksaker eller kompisar helst brorsan Junior. han är fortfarande lite blyg för hastiga rörelser men tar man det lugnt så kommer han gärna fram och börjar med att lukta på handen sen visar han om det är ok med klappar.

Gillar

  • Leka och busa med leksaker och syskon
  • Brorsan Junior
  • Mat och godis


OgillarGår bra ihop med

  • Mamma och syskon
  • Vuxen människa
  • Andra katter