Fia

Västmanlands no kill-katthem

FIA

Namn:            Fia

Född:              180618

Kön:                 Hona

Färg:                Svart med vitt

Status:            Blyg

Bor:                  Katthemmet

Kontakta:     Thomas thomas@arbogakatthem.se

BakgrundKommer från Fagersta. En koloni på 15 katter.

Uppdatering från jourhem/katthem


200502:

Inkom till jourhem.

200915: 

Fia är okastrerad och således ej tingbar ännu.

Fia har sen hon kom till oss i juli varit väldigt skygg. Vi får inte röra henne- då fräser hon och springer undan. Hon funkar med alla våra katter, de får utan problem gå fram till henne och lukta, hon ser ut att uppskatta närheten från andra katter oavsett kön/ålder. Nu har Fia börjat löpa och ter sig lite mindre restriktiv gentemot oss, hon tittar fram lite ur transportlådan när vi gör rent kattlådan eller fyller på med mat/vatten och pratar lite. Men vi får absolut inte klappa- då fräser hon. Med tiden är jag övertygad om att hon kommer vara en social kelgris på sina villkor och en kattkompis är ett måste.

201012:

Flyttade till nytt jourhem.

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

201021:

Fia är väldigt rädd och osäker, men tillåter mig att vara ca 1 meter ifrån henne och vi jobbar stenhårt med blinkningar. Hon är exemplarisk med att gå på lådan och har äntligen börjat äta normalt! Hon blommar ut på kvällarna och utforskar omgivningarna, leker och söker en del kontakt, men på avstånd. Hon väljer att vara i samma rum som jag är i och jag känner att det finns hopp att hon en dag blir en tryggis.

201026:

Liten Fia-update! Hon vågar nu röra sig i lägenheten i dagsljus och älskar att kika ut genom fönstret.

201206:

28/11 flyttade jourkatten Fenix hem till oss. Fia är väldigt nyfiken på honom och jag upplever att hon är framme mycket mer. De studerar varandra på ca 1 meters avstånd, försöker röra om bland deras saker för att de ska kunna vänja sig vid varandras doft. En sålänge håller sig Fia till ett rum och Fenix till ett annat, trots att dörren är öppen mellan dem.

201215:

Jag har misstänkt att Fia sover med mig i sängen om nätterna och här om kvällen hoppade hon upp när jag var vaken. Hennes framsteg värmer mitt hjärta så.

201219:

Flyttade till katthemmet.


Gillar

  • Mat
  • Kattkompisar

Ogillar

  • När man kommer för nära, då känner hon sig trängd

Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Lugn vuxen