Nala

Västmanlands no kill-katthem

NALA


Namn:            Nala

Född:              181121

Kön:                 Hona

Färg:                Svart med vita strån på magen

Status:            Blyg

Bor:                  På katthemmet

Kontakta:     Thomas thomas@arbogakatthem.se

Bakgrund


Kommer ifrån ett bostadsområde i Köping där hon har setts under några veckor. I jourhemmet sammanfördes hon sedan med Mamma Annie och syskonen, Kaa, Rulle och Timon samt den äldre kattungen Flyer.

Uppdatering från jourhem/katthem


190116:

Inkom till jourhemmet

190301:

Jag är ännu väldigt blyg mot oss människor och törs inte riktigt komma för nära. Jag behöver få komma i min egen takt men jag gör små framsteg. Busar gärna runt med mina syskon och de andra katterna i jourhemmet Bollar och leksaksråttor är favoriter. Blötmat gillar jag, matte brukar försöka muta mig med skinka men det ignorerar jag. Har träffat barn 2,5 - 7 år som jag är blyg emot och vågar inte vara framme än, men väldigt nyfiken på vad dom gör. Likadant med en stor hund som brukar komma på besök. Jag skulle trivas bäst tillsammans med (helst mina syskon) men skulle nog gå bra med andra kattkompisar också för jag vill inte bo som ensamkatt. Bor just nu som innekatt som funkar jättebra men kan nog lära mig att gå ut när jag har lärt mig att lita på människor.

190620:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

200630:

Nala är blygast av syskonen men är ändå nyfiken och framme för att kolla av läget och leka med sina syskon och andra katter. Gillar blötmat och numera även skinka, så pass att hon gärna sitter på golvet nedanför bordet och vill ha smakprov när vi äter.

Nala och hennes två syskon är tyvärr lite bitiga av sig, biter och tuggar gärna på fingret eller kloar på fötterna. Det låter värre än det är men tills dessa tre missar har lärt sig att man inte ska bita sina betjänter så kan vi inte rekommendera dom till familj med små barn. Äldre kattvana barn går bra bara man är medveten om att man kan få sig ett nyp i fingret tex.

En önskan är att Nala och hennes två syskon ska hitta ett gemensamt hem tillsammans eftersom dom är väldigt tajta och lika i sina beteenden. Samtidigt funkar dom bra ihop med andra katter så vi är alltid öppna för förslag.

200814:

Flyttade till katthemmet.

Gillar

  • Skinka, leverpastej och annat gottgott
  • Bus och lek


OgillarGår bra ihop med

  • Andra katter