Prillan

Västmanlands no kill-katthem

PRILLAN


Namn:            Prillan

Född:              170606

Kön:                 Hona

Färg:                Blå Sköldpadda

Status:            Blyg

Bor:                  Katthemmet

Kontakta:     Thomas thomas@arbogakatthem.se

Bakgrund


Prillan kommer från ett sommarstuge område utanför Västerås där det fanns en liten koloni med katter. Inkom med sina 4 kattungar.


Uppdatering av jourhem/katthem


180808:

Inkom till jourhem

181001:

Första vaccineringen

181122:

Andra vaccinationen och Kastrering

181125:

Prillan är en blyg tjej som kommer från ett sommarstuge område utanför Västerås där det fanns en liten koloni med katter. När jag togs in hade jag med mig mina 4 kattungar.

Jag känner mig inte riktigt trygg med oss tvåbenta när dom kommer för nära då kan jag fräsa och kommer dom jättenära så kan jag slå med tassen, men jag är framme och springer inte och gömmer mig längre. Kommer gärna när det vankas blötmat, ligger gärna i samma rum som de tvåbenta är men på två meters håll. Jag brukar ha ögonkontakt med matte när hon pratar med mig och då blinkar jag tillbaka. På kvällen går jag runt och pratar, sen är jag gärna med och busar runt med de andra katterna, är speciellt förtjust i en kille, yngre katt tjejer kan jag vara lite stöddig emot. Det går inte att muta mig med skinka eller godis för då går jag undan. Har träffat stor hund men då går jag undan, har även träffat barn i åldrar 2 - 7 år och då går jag också och gömmer mig. Jag har gjort stora framsteg sen jag kom in och jag jobbar på att kunna lita till fullo på de tvåbenta. Jag kanske inte blir en knäkatt men kanske kan ligga bredvid iallafall.

191229:

Har under senaste månaden gått med på att bli kliad.

200331:

Adopterad.

201212:

Åter till katthemmet då det tyvärr inte fungerade med nya hemmets tidigare katt.

210114:

Prillan är en blyg tjej men som vet vad hon vill och hon tar det i sin egen takt med hjälp av små försiktiga utmaningar från sin människa. Hon söker ett hem där det inte finns barn eller hund. Men en kattkompis i nära ålder eller lite äldre tror vi skulle passa Prillan bra. Som människa bör du ha ett lugn som visar trygghet och att du ser Prillan för den hon är. Att våga testa henne lite och ge henne små utmaningar. Hon gillar laserpekaren och dreamisgodis. När hon känner sig tillräckligt trygg vågar hon ligga i soffan med lagom avstånd och någon liten klapp på huvudet. Självklart är vi säkra på att Prillan kommer acceptera människan när hon känner sig redo men det ska komma i hennes egna takt.

Gillar


  • Laserpekaren
  • Dreamis kattgodis
  • Mat


Ogillar


  • Att bli jagad och infångad
  • När man stressar henne

Går bra ihop med


  • Andra katter
  • Lugn vuxen människa