Bamze

Västmanlands no kill-katthem

BAMZE


Namn:            Bamze

Född:              140611

Kön:                 Hane

Färg:                Svart och vit

Status:            Tingad

Bor:                  Jourhem i Fjugesta

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Bamze gick hemlös i stadsdelen Bäckby i Västerås. Han var i dåligt skick, medtagen och var inte i skick att ens genomgå kastration när han kom in och var på första besök hos veterinär.


Uppdatering från jourhemmet


190610:

Inkom till jourhemmet

190626:

Kastrerad, Vaccinerad och ID-märkt

200125:

Flyttade till katthemmet

200704:

Efter otaliga veterinärbesök, flytt till katthem och tillbaka till jourhem, medicinerad och symptomfri = friskförklarad till symptom igen, är denna kille redo för sitt nya hem. Från början var han i dåligt skick med dåliga värden och kraftiga rinnande/varande ögon. Han har fått munnen fri från dåliga tänder och tandsten, ögondroppar, medicin och genomgått operation för att strama åt skinnet under ögonlocken för att dom rullade inåt och skavde mot hans stora fina ögon. När vi trodde att han mådde som han borde göra fick han fytta till katthemmet men efter en kort stund där började hans ena öga/ögonlock visa symptom igen. En vända till veterinär och ögondroppar igen, ingen förbättring och ännu ett besök hos veterinär. Nu kunde det konstateras att det är ögonlocket som strular igen. Kruxet är att Bamze, trots att han inte har något emot andra katter, har ett stressbeteende kring mat och andra katter. Livet som hemlös kämpe har satt djupa sår i Bamze. Det betyder att hans vikt pendelar en hel del och
när han äter upp sig för mycket för att sen börja gå ner igen så blir det lite för mycket lös hud som i sin tur orsakar att ögonlock rullar inåt. Nu väger Bamze 7,9 kg och hans idealvikt är på ca 6-6,5 kg. Gör vi en operation av ögonlocket nu finns det risk att den måste göras om igen inom snar framtid när Bamze gått ner mer i vikt. Eftersom jourhemmet har andra katter och Bamze behöver gå ner mer i vikt för att kunna genomföra sin operation står dörren öppen för en adoption av killen. Det betyder att du blir Bamzes nya betjänt men att katthemmet står för omkostnader samt råd och stöttning tills han är helt färdig.

Bamze är en fullt hanterbar katt och att sköta om honom inför och efter operation är inga större problem, det är en väldigt snäll kille. Fram till operation ska Bamze ha en droppe i sitt påverkade öga för att minimera risken för skador på själva ögat, en gång om dagen.

Älskar uppmärksamhet och massor med gos! Leker ibland och numera har han gett upp kattleksakerna och ger sig på barnens små sommarsandaler, leksaker tillhörande liten människa eller en galge. Gillar mat och äter det mesta inkl banan. När det kommer till foder så ska det tilläggas att han inte ska äta vad som helst efter flytt utan det ska vara ett foder som tar ner hans vikt i lagom takt.
Något som Bamze vill och som även kommer hjälpa hans viktnedgång är tillgång till säker utevistelse. Inga farliga vägar eller områden utan närhet till skog och natur, eller eventuellt en stor trädgård med rymningssäkert staket. Han har inget intresse för att vara innekatt och en liten kattgård är dessvärre inte nog för denna stora kille.


Gillar

  • Mat
  • Gosa
  • Uppmärksamhet
  • Leka med icke-leksaker, leksaker och laserpekare


OgillarGår bra ihop med

  • Andra katter
  • Vuxna och barn