Doody

Västmanlands no kill-katthem

DOODY


Namn:            Doody

Född:              190924

Kön:                 Hane

Färg:                Svart

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Fjugesta

Kontakta:     Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se 

Bakgrund


Föddes i ett jourhemmet av mamma Zara, fyra syskon. Fick även tre extra syskon som Zara blev amma till. Mamma Zara levde hemlös i stadsdelen Gideonsberg i Västerås tillsammans med Doodys fyra äldre syskon.

Uppdatering från jourhemmet


190924:

Föddes i jourhemmet

200103:

Busig prick som är en aning svår att fånga på bild. Går bra att klappa när han är trött men gillar helst att busa med syskonen eller ligga och sova i ett mysigt krypin.

200402:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

200630:

Doody sover allra helst i sängen och där är mestadels där han accepterar hanteringen. Inga problem att klappa och prata med men gillar inte att bli buren eller fasthållen på något vis. Busar gör han gärna och det är bästisen och brorsan Sonny som han helst far runt med, som även är den han vill flytta ihop med. Bor med kattvan hund av större storlek, inget han bryr sig om. Doody är uppvuxen med barn i åldrarna 3-9 år och han gillar nog dessa mer än vi vuxna. Dessvärre har han en ful ovana eller vad man ska kalla det. Han biter och nafsar tyvärr barnen när han får lust och möjlighet, när han är på goshumör. Och det är inte i tex händer och fötter utan i huvudet och ansiktet mest, tuggar och tvättar på håret, biter i näsan eller örat men kan även försöka bita mitt på huvudet. Han visar sin kärlek på ett kansigt sätt.

Doody är sjuk och står på medicin för tillfället. Han tar emot intresseanmälning och besök när han är frisk igen.

210224:

Nu är Doody helt friskförklarad efter en lång tids behandling mot FIP och är nu tillsammans med även friskförklarade brorsan Sonny redo att flytta till deras för-alltid-hem. Doody är en ganska lättstressad katt men som trots det är social på sitt sätt och hans sociala humör är på hans villkor. Han gillar uppmärksamhet när man ligger i sängen, på morgonen vid morgonkaffet eller på kvällen när man ska sova. Han liksom hans bror Sonny pratar gärna när han vill något men med en något lägre ton. Är alltid med när man serverar frukost, lunch och kvällsmat, gillar kattgodis. Gillar att busa med brorsan, laserpekaren och små flygfän. Doody har en förkärlek för hår och detta gnager han på, likaså barnens små leksaker och skräp. Han gillar barn men han biter tyvärr i ansiktet eller öronen när han gosar med dom och därför, tillsammans med ätande av skräp och gnagande av leksaker, anser vi att han bör flytta till ett hem utan barn.  När tiden är inne och Doody känner sig trygg vil han ha tillgång till utevistelse men en kattgård går bra annars är det en fri men säker utevistelse som gäller så han kan få utlopp för sina jaktinstinkter.Vid intresse för Doody och Sonny sker kontakt med ovan angiven kontaktperson men för nyfikenhet kring FIP och dess behandling hänvisas till google och facebookgruppen Kampen mot FIP.

Gillar

  • Brorsan Sonny
  • Mat
  • Lek och bus
  • Att gosa på favoritplatsen


Ogillar

  • Att åka bil


Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Barn och vuxna
  • Hund