Fenix

Västmanlands no kill-katthem

FENIX

Eventuellt för katten passande text

Namn:             Fenix

Född:               180514

Kön:                  Hane

Färg:                 Bruntabby med vitt

Status:             Blyg

Bor:                   Jourhem i Örebro

Kontakta:      Marie marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Fenix kommer ifrån en koloni med hemlösa katter i Vångsta utanför Västerås.

Uppdatering från jourhemmet


191114:

Inkom till jourhemmet

191212:

Kastrerad, Vaccinerad och ID-märkt

200812:

Flyttade till nytt jourhem.

200825:

När Fenix kom till mig den 12 aug var han oerhört rädd och försiktig. Han bodde sin första vecka helt bakom min soffa och kom fram på kvällarna när jag lagt mig i sängen. Han har från från första början varit väldigt duktig med att sköta lådan och äter/dricker som han ska. Torrfoder har han accepterat två olika (ett följde med som han va van vid och ett hade jag) men blötmat är han mer kinkig med (älskar Sheba).

Han har på dessa dryga två veckor utvecklats oerhört mycket. Han har senaste veckan vågat visa sig mer och mer och sökt kontakt genom att tex ligga på armstödet av soffan, vila på mattan eller leka på en annan matta. Han gillar oxå att gräva i kattlådan även om han ej utför några behov alla gånger.

Fenix leker nu gärna lite försiktig med spö tillsammans med mig eller med leksaker själv.

Han har även kommit till den punkt att han ligger ganska nära mig i soffan helt avslappnat.

Den som tar emot Fenix i sitt hem kommer att få en underbar katt. Bara man är varsam och låter honom komma fram i sin egen takt med lite påtryckningar i rätt riktning så kommer hans försiktighet/rädsla släppa mer och mer.

Han behöver ett hem där man respekterar att han vill vara i fred iaf till en början och där man låter honom vara. Kommer man för nära för hastigt kan han fräsa men han har aldrig gjort utfall mot mig och lugnar sig snabbt när han märker att man ej utgör nåt hot.

Fenix är underbar!

200911:

Fenix fortsätter att utvecklas framåt hela tiden. Han är fortfarande, och kommer nog alltid att vara lite vaksam inför vissa saker. Men bemöter man honom på rätt sätt så är det inga problem.

Han är relativt stor och uppskattar hans vikt till ca 6kg. Han äter gärna Dreamies och tar de snällt från handen om man närmar sig försiktigt. Försöker med lite fräs först men håller man bara lugnt kvar handen så tar han strax det man håller i. Han gillar även Gourmet mousse förutom Sheba paté.

Under ca en vecka bodde en annan jourhemskatt här. I ca 3 dagar valde Fenix att bo bakom soffan igen men tinade snabbt upp och var framme precis som vanligt igen. Jag behövde ha två kattlådor framme på olika platser. Fenix gick på båda lådorna men behövde kunna ha avstånd till den andra katten när han skulle använda den. Han sa ifrån om den andra katten kom för nära genom att fräsa, så länge denne respekterade det stannade Fenix kvar där han var.

Jag kan nu med försiktighet även klappa Fenix genom att först närma mig sakta, prata lugnt och sträcka fram handen först. Han försöker kanske med lite fräs och en tass som åker ut men är jag bara lugn och visar att allt är ok låter han mig oftast klappa lite. När det gäller att närma sig Fenix behöver man vara vaksam och ta det i hans takt. Han behöver ha lugnt omkring sig. Han gömmer sig när man dammsuger och kommer fram lite senare den dagen då. Han älskar att ligga i klöstunnan här hemma där han samtidigt har uppsikt över vad som sker.

Fenix har även börjat leka mer och mer. På nätterna och på dagarna när jag jobbat springer han omkring, både med leksaker som låter och de som inte gör det. Mattor kan ligga lite hejsan hoppsan när han busat och han verkar ha väldigt roligt. Han älskar även att titta på tv och ser ibland helt betagen ut av den.
Jag får känslan att Fenix inte har problem med andra katter utan skulle nog gilla en lekkompis när han blivit bekväm nog men det krävs en lugn och trygg katt som accepterar honom för att det ska fungera. Barn passar inte Fenix, troligtvis inte hund heller.

Än en gång, den som adopterar Fenix som medlem till sin familj kommer få en underbar katt.


Gillar

  • Mat
  • Leksaker
  • Titta på tv


Ogillar

  • Hastiga rörlser för nära honom


Går bra ihop med

  • Vuxen människa
  • Lugn katt

KONTAKTA OSS


info@arbogakatthem.se

Tel: 073-950 12 19 (ordf. Thomas Bégat)

OBS. Inga intresseanmälningar på katter tas emot via telefon, endast mail.

Instagram | Facebook | YouTube


© Arboga katthem

Allt material tillhör Arboga katthem