Julius

Västmanlands no kill-katthem

JULIUS

Namn:            Julius

Född:              210518

Kön:                 Hane

Färg:                Rödtigré med mycket vitt

Status:            Tingad

Bor:                  Jourhem i Hallsberg

Kontakta:     Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se

BakgrundKommer från en koloni i Åvestbo tillsammans med mamma Eira och 3 syskon.

Uppdatering från jourhemmet


210707:

Född i jourhem.

210720:

Första vaccination.

210824:

Andra vaccination.

210811:

Den blygaste i gänget mot oss människor, men bortsett från det är han en väldigt busig, nyfiken och social kille. Busar och bråkar gärna med sina systrar, går gärna runt på upptäcktsfärd i lägenheten och är väldigt nyfiken på mina två egna katter, hänger gärna runt dem hela tiden och försöker bli vän med dem (det är än så länge inte ömsesidigt). Går att lyfta upp kortare stunder utan några större protester om det behövs (som den gången jag fick plocka ner honom och Juni när de klättrat upp ovanpå sovrumsdörren men inte kunde ta sig ner igen) men vill helst inte alls att man rör honom, och tycker fortfarande att människor är bäst när de håller sig lite på avstånd. Igår fick jag dock klappa lite försiktigt på honom för första gången utan att han sprang iväg, så det kanske är på väg att släppa lite.

221025:

Julius insjuknade i FIP och kattsnuva nästan samtidigt. Han blev snabbt mycket sjuk men efter god kontakt med veterinärer och snabbt insättande av medicin mot FIP så började kampen mot den hemska sjukdomen och han kunde samtidigt bearbeta kattsnuveviruset och bli frisk från även det. Nu har Julius behandlats färdigt och är en frisk katt som vuxit sig stor.

Han är en social katt som gärna pratar när han vill ha mat. Busar gärna och tycker om att vara med samt bli klappad och älskar att ligga i sängen för att vräka ut sig och bli gosad med. Leker gärna runt med både leksaker och andra katter. Kan vara lite klumpig i sättet pga han har inte fullständug kontroll över sin kropp men han är hur härlig som helst. Gillar att stjäla allt ätbart från bord och köksbänk och det spelar ingen roll om det är gurka, sallad eller potatis mm han tar allt.

Till skillnad mot när han var en liten kattunge har han nu tagit kliv framåt och är därmed en som gärna är sällskaplig och tar plats. Julius vill gärna puffa med huvudet mot handen när han vill gosa och han kan även naffsa som då kan kännas så därför fungerar det inte med små barn. Äldre kattvana barn går bra men det är alltså något man ska ha med sig i tanken.

Funkar bra tillsammans med andra katter och har accepterat en större hund.

Julius söker nu ett för-alltid-hem tillsammans med sin syster Juno.


Gillar

  • Leka och busa med leksaker
  • Mat och godis
  • Upptäcka och vara nyfiken
  • Syrran Juno


OgillarGår bra ihop med

  • Andra katter
  • Människor (ej små barn)
  • Kattvan hund