Kaa

Västmanlands no kill-katthem

KAA


Namn:            Kaa

Född:              181121

Kön:                 Hane

Färg:                Svart

Status:            Blyg men väldigt nyfiken

Bor:                  Jourhem i Halssberg

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Kommer ifrån ett bostadsområde i Köping där han har setts under några veckor. Lämnades in hos polisen som kontaktade oss. I jourhemmet sammanfördes han sedan med Mamma Annie och syskonen, Nala, Rulle och Timon samt den äldre kattungen Flyer.


Uppdatering från jourhemmet


190119:

Inkom till jourhemmet

190301:

Jag är social och väldigt nyfiken men lite blyg, vill gärna lukta finger och kan bli lite klappad när jag äter mat. Busar gärna runt med mina syskon och de andra katterna i jourhemmet. Bollar och leksaksråttor är favoriterleksakerna. Blötmat och skinka är mums och är nyfiken på vad jourhemmet har för mat på bordet. Har träffat barn 2,5 - 7 år som jag är lite blyg mot, men väldigt nyfiken på vad dom gör. Likadant med en stor hund som brukar komma på besök, den brukar jag ignorerar. Jag skulle trivas bäst tillsammans med (helst mina syskon) men skulle nog går bra med andra kattkompisar också för jag vill inte bo som ensamkatt. Bor just nu som innekatt som funkar jättebra men kan nog lära mig att gå ut också.

190620:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

200630:

Kaa är nyfiken men blyg, vill inte bli klappad men att vara nära handen och lukta är ok. Leker mycket och gärna, både med sig själv och med andra katter. Gillar mat och godis.

Kaa och hans två syskon är tyvärr lite bitiga av sig, biter och tuggar gärna på fingret eller kloar på fötterna. Det låter värre än det är men tills dessa tre missar har lärt sig att man inte ska bita sina betjänter så kan vi inte rekommendera dom till familj med små barn. Äldre kattvana barn går bra bara man är medveten om att man kan få sig ett nyp i fingret tex.

En önskan är att Kaa och hans två syskon ska hitta ett gemensamt hem tillsammans eftersom dom är väldigt tajta och lika i sina beteenden. Samtidigt funkar dom bra ihop med andra katter så vi är alltid öppna för förslag.

200728:

Flyttade till katthemmet.

240115:
Kaa tillsammans med hans syster Nala flyttade för en tid sen till ett jourhem och har där börjat blomma ut mer och mer. Syskonen söker ett fint för alltid hem tillsammans.

Kaa är den mer försiktiga av de två men gör framsteg hela tiden. Från att gömma sig under täcket till att nu några veckor senare kunna ligga kvar när man kommer in i rummet, och till och med busa med fjäderpinnen är stort och kul att se. Man kan se honom framme vid nätdörren ibland så nyfiken är han men vågar inte stå kvar än när man går dit. Han behöver bara mer tid än syrran Nala att känna sig trygg. Han älskar färskfoder som tex Mush eller Smaak och äter ibland godis när man lägger det framför honom. Annars tar han det när man tittar bort.

De vill gärna fortsätta vara tillsammans och trivs som innekatter om man kan ge dem stimulerande miljö medhöga klätterträd, hyllor och lektunnel. Skulle säkert uppskatta en innätad balkong eller rastgård. De gillar att ligga och spana i fönstret eller tillsammans högst upp i klösmöbeln.

240130:

Större boende önskas!


Hej!

Nala här. Jag och min bror Kaa skulle hemskt gärna vilja byta ut vår enrummare mot ett rymligare hem så vi kan röra oss mer och få ta del av er tvåbeningars vardagsbestyr. Allt är ju lite läskigt först men vi vill gärna se mer. Även om maten är god här och det finns flera mysiga ställen att vara på o saker att leka med, så börjar det kännas lite litet. Vi är nyfikna och busiga (när vi vill, som vilka katter som helst) och om du är snäll o försiktig så tycker vi om att bli klappade o kliade lite. Lovar att vi försöker mer när vi kan lita på dig och känner att vi har det braVi gillar att ligga lite högt upp i ett klösträd eller som här i en egen "grotta" stor nog för oss båda. Hyllor och klösträd och ett bra spaningsläge i fönster står på önskelistan. Gärna en innätad balkong så vi kan sitta o spana och få lite frisk luft utan att trilla ner. Eller varför inte en rastgård? Kommer inte ihåg hur det känns riktigt med det där "utet", men det låter härligt när katterna på andra sidan nätdörren berättar om allt de gör i trädgården. Smyger på fåglarna och ibland någon mus som letat sig in på fel sida av staketet. Klättrar i buskarna och springer runt huset. De luktar spännande också och gillar tydligen det där vita som legat på marken ute.Man kanske inte kan få allt, men vi skulle bli glada för lite ytor vi kan springa på och höga klösmöbler får duga som träd...o så lite godis!


Hoppas vi hörs o ses!


Mjau från Nala och Kaa


Efter Nala och Kaa:s tid på katthemmet är utvärderingen att Nala lätt blir stressad över för många andra katter men i nuvarande jourhem finns några få andra som hon gärna pratar med genom nätdörren så en eller max två andra snälla missar skulle hon nog uppskatta.Gillar

  • Busa med Nala och leksaker
  • Färskfoder och godis
  • Utforska och vara nyfiken på egna villkor


Ogillar
Går bra ihop med

  • Lugn vuxen människa
  • Hans syster och bästis Nala