Roy

Västmanlands no kill-katthem

ROY

Namn:             Roy

Född:               2019

Kön:                  Hane

Färg:                 Rödtabby med vitt

Status:             Blyg

Bor:                   Jourhem i Västerås

Kontakta:      Jonna G Schmidt jonna@arbogakatthem.se

Bakgrund


Levde hemlös i en koloni i Åvestbo.


Uppdatering från jourhemmet


210405:

Inkom till jourhem.

210417:

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

210428:

Flyttade till nytt jourhem.

210519:

Roy och Roger kom till mig för tre veckor sedan idag. Från att vara extremt skrajsna och bara gömma sig i hörnen börjar de nu bli modigare, särskilt när det vaknas mat!

210613:

Nu har de verkligen börjat blomma ut! Får klappa lite både när de äter och annars, och de är otroligt gosiga med varandra.

210624:

Flyttade till nytt jourhem.

210819:

Roy var mycket blyg i början och vågade knappt komma fram från under köksbordet för att äta. Han trivdes också bra på fönsterbrädor bakom gardiner, och det gör han fortfarande då han kan sitta och kolla ut på fåglarna.  Roger har verkligen varit Roys trygghet och ser till att han kommer ut från sina gömställen. Idag är han fortfarande lite blyg, men det går att locka med godis och klappa honom när man vunnit hans förtroende. Han sitter gärna med i soffan på kvällarna och gosar eller leker med Roger. Roys favoritgodis är små ostbitar! Däremot är han inte så förtjust i vanligt kattgodis. Självklart söker Roy ett gemensamt för-alltid-hem tillsammans med sin trygghet Roger.

210912:

Både Roy och Roger vågar numera sitta i knä och mysa men de blir fortfarande väldigt rädda när det kommer folk på besök. Roy och Roger har gjort stora framsteg den här veckan, nu står de vid dörren och väntar på mig när jag kommer hem från jobbet istället för att springa och gömma sig. 
Gillar

  • Bästisen Roger
  • Ost-godis

Ogillar


Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Vuxna människor