Sonny

Västmanlands no kill-katthem

SONNY

Busig prick

Namn:            Sonny

Född:              190924

Kön:                 Hane

Färg:                Svart

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Fjugesta

Kontakta:     Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se 

Bakgrund


Föddes i ett jourhemmet av mamma Zara, fyra syskon. Fick även tre extra syskon som Zara blev amma till. Mamma Zara levde hemlös i stadsdelen Gideonsberg i Västerås tillsammans med Sonnys fyra äldre syskon.Uppdatering från jourhemmet


190924:

Föddes i jourhemmet

200109:

Väldigt busig prick. Kan såklart komma och spinna loss en kort stund i knä men vill helst sova hos någon av syskonen. Hänga i gardiner är favoritleken utöver små bollar. Van vid barn i olika åldrar, andra katter och stor hund.

200402:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

200630:

Sonny har nu vuxit till sig både i storlek och på det personliga planet. Han är en kille som gillar det mesta inom kategorin uppmärksamhet och berättar det genom att jama i lagom ton. Vill gärna ligga i knä eller brevid, vara med när man fixar och donar med tex kattlådor eller när man borstar tänderna så står han på toaletten och kikar ner i handfatet. Han busar och leker med alla övriga katter och tyr sig gärna till dom äldre katterna som finns i jourhemmet. I sitt framtida hem vill bo med sin favoritkompis och brorsa Doody att busa och leka med. Han är uppvuxen med stor hund och barn i åldrarna 3-9 år vilka han gillar mycket.

Sonny är sjuk och står på medicin, har en bit kvar på vägen innan han är helt frisk och så snart han är det tar han emot besök.

210224:

Nu är Sonny helt friskförklarad efter en lång tids behandling mot FIP och är nu tillsammans med även friskförklarade brorsan Doody redo att flytta till deras för-alltid-hem. Sonny är en pratglad med många toner och väldigt social katt med intresse för att stå i centrum. Vill inte ligga i knä och absolut inte bli klappad på mage eller längs med sidorna och det berättar han genom att ta tag med klorna runt armen och bita lite lätt, att bli klappad på huvudet och längs med ryggen gillas dock.  Han önskar en daglig dos lek med laserpekaren och snaskar gärna kattgodis. Busar gärna med brorsan eller med en hand under täcket. Sova i sängen nattetid är en längtan han har. När tiden är inne vill Sonny ha tillgång till utevistelse men en kattgård går bra annars är det en fri men säker utevistelse som gäller så han kan få utlopp för sina jaktinstinkter.


Vid intresse för Sonny och Doody sker kontakt med ovan angiven kontaktperson men för nyfikenhet kring FIP och dess behandling hänvisas till google och facebookgruppen Kampen mot FIP.

Gillar

 • Brorsan Doody
 • Sina kattkompisar i jourhemmet
 • Mat
 • Godis
 • Lek och bus
 • Uppmärksamhet
 • Ligga i knä och bredvid


Ogillar

 • Att åka bil


Går bra ihop med

 • Andra katter
 • Hund
 • Barn och vuxna