Timon

Västmanlands no kill-katthem

TIMON


Namn:            Timon

Född:              181121

Kön:                 Hane

Färg:                Svart med vita strån på magen

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Hallsberg

Kontakta:     Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Kommer ifrån ett bostadsområde i Köping där han har setts under några veckor. Lämnades in hos polisen som kontaktade oss. I jourhemmet sammanfördes han sedan med Mamma Annie och syskonen, Nala, Rulle och Kaa samt den äldre kattungen Flyer.


Uppdatering från jourhemmet


190116:

Inkom till jourhemmet

190301:

Jag är social och väldigt nyfiken, vill gärna ligga i sängen och bli klappad. Busar gärna runt med mina syskon och de andra katterna i jourhemmet, bollar, leksaksråttor är favoriter. Blötmat och skinka är mums, men vill nog äta det mesta som jourhemmet äter på (tjuvar gärna från bordet). Har träffat barn 2,5 - 7 år som jag är lite blyg mot, men väldigt nyfiken på vad dom gör. Likadant med en stor hund som brukar komma på besök, den brukar jag närma mig och testa hur nära jag törs komma sen låter jag den vara. Jag skulle trivas bäst tillsammans med (helst mina syskon) men skulle nog går bra med andra kattkompisar också för jag vill inte bo som ensamkatt. Bor just nu som innekatt som funkar jättebra men kan nog lära mig att gå ut också.

190620:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

200630:

Timon är lite mer framåt än sina syskon. Kan komma upp i soffan och sängen och går då att klappa, men vill absolut inte bli nuren eller fasthållen på något vis. Kan även vara nyfiken på besökare och tittar gärna nyfiket fram då. Mat och godis gillas och äts med god aptit. Busar gärna med syskon, andra katter och leksaker.

Timon och hans två syskon är tyvärr lite bitiga av sig, biter och tuggar gärna på fingret eller kloar på fötterna. Det låter värre än det är men tills dessa tre missar har lärt sig att man inte ska bita sina betjänter så kan vi inte rekommendera dom till familj med små barn. Äldre kattvana barn går bra bara man är medveten om att man kan få sig ett nyp i fingret tex.

En önskan är att Timon och hans två syskon ska hitta ett gemensamt hem tillsammans eftersom dom är väldigt tajta och lika i sina beteenden. Samtidigt funkar dom bra ihop med andra katter så vi är alltid öppna för förslag.Gillar

  • Bli klappad på eget initiativ
  • Bus och lek
  • Skinka och gottgott


OgillarGår bra ihop med

  • Lugn vuxen
  • Andra katter

KONTAKTA OSS


info@arbogakatthem.se

Tel: 073-950 12 19 (ordf. Thomas Bégat)

Instagram | Facebook | YouTube


© Arboga katthem

Allt material tillhör Arboga katthem