Eira

Västmanlands no kill-katthem

EIRA

Namn:             Eira

Född:               ?

Kön:                  Hona

Färg:                 Svartsköldpadda med vitt

Status:             Ej tingbar

Bor:                   Jourhem i Arboga

Kontakta:      Thomas Bégat thomas@arbogakatthem.se

Bakgrund


Kommer från en koloni i Åvestbo.


Uppdatering från jourhem/katthem


210707:

Inkom till jourhem.

210811:

Eira är ej tingbar.

Blyg kattmamma som trots sin osäkerhet kring människor ofta söker kontakt och tycker om att ha sällskap, även om det är på avstånd. Kan komma och lägga sig bredvid med lite avstånd, sitta en liten bit bort och bara titta på en, ligga i fönstret och sova medan man sitter vid skrivbordet precis intill och pysslar med nåt. Alltid långsamt blinkande mot en med sina stora ögon. Är man lugn och försiktig kan man få komma nära henne men inte klappa, då kan hon fräsa lite eller springer och gömmer sig direkt. Kan sträcka sig till att lukta och slicka lite på ens fingrar och äta ur handen om man mutar lite med något gott.

Har de senaste dagarna blivit mer och mer nyfiken på världen utanför sovrummet, och är ute och kollar läget mer och mer och längre stunder, speciellt under kvällarna som hon numera spenderar ute i vardagsrummet med mig. 

Tror att hon kan bli en otroligt mysig och sällskaplig katt när hon vågar släppa på osäkerheten och känna sig tryggare, hon känns bara så snäll och kärleksfull och jag har själv blivit väldigt fäst vid henne.

Gillar

  • Sällskap på avstånd
  • Gottigott

Ogillar

  • När man är framfusig


Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Lugn vuxen människa