Nala

Västmanlands no kill-katthem

NALA


Namn:            Nala

Född:              181121

Kön:                 Hona

Färg:                Svart med vita strån på magen

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Hallsberg

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Kommer ifrån ett bostadsområde i Köping där hon har setts under några veckor. I jourhemmet sammanfördes hon sedan med Mamma Annie och syskonen, Kaa, Rulle och Timon samt den äldre kattungen Flyer.

Uppdatering från jourhem/katthem


190116:

Inkom till jourhemmet

190301:

Jag är ännu väldigt blyg mot oss människor och törs inte riktigt komma för nära. Jag behöver få komma i min egen takt men jag gör små framsteg. Busar gärna runt med mina syskon och de andra katterna i jourhemmet Bollar och leksaksråttor är favoriter. Blötmat gillar jag, matte brukar försöka muta mig med skinka men det ignorerar jag. Har träffat barn 2,5 - 7 år som jag är blyg emot och vågar inte vara framme än, men väldigt nyfiken på vad dom gör. Likadant med en stor hund som brukar komma på besök. Jag skulle trivas bäst tillsammans med (helst mina syskon) men skulle nog gå bra med andra kattkompisar också för jag vill inte bo som ensamkatt. Bor just nu som innekatt som funkar jättebra men kan nog lära mig att gå ut när jag har lärt mig att lita på människor.

190620:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

200630:

Nala är blygast av syskonen men är ändå nyfiken och framme för att kolla av läget och leka med sina syskon och andra katter. Gillar blötmat och numera även skinka, så pass att hon gärna sitter på golvet nedanför bordet och vill ha smakprov när vi äter.

Nala och hennes två syskon är tyvärr lite bitiga av sig, biter och tuggar gärna på fingret eller kloar på fötterna. Det låter värre än det är men tills dessa tre missar har lärt sig att man inte ska bita sina betjänter så kan vi inte rekommendera dom till familj med små barn. Äldre kattvana barn går bra bara man är medveten om att man kan få sig ett nyp i fingret tex.

En önskan är att Nala och hennes två syskon ska hitta ett gemensamt hem tillsammans eftersom dom är väldigt tajta och lika i sina beteenden. Samtidigt funkar dom bra ihop med andra katter så vi är alltid öppna för förslag.

200814:

Flyttade till katthemmet.

240115:

Nala tillsammans med hennes bror Kaa flyttade för en tid sen till ett jourhem och har där börjat blomma ut mer och mer. Syskonen söker ett fint för alltid hem tillsammans.

Nala kan jag beskriva som social, nyfiken, busig, cool och matglad. Klappbar om man gör på rätt sätt och är rätt obrydd gällande ljud och rörelse. Känslig mage men jobbar på att få den stabil. Färskfoder och torrfoder samt Fortiflora. Älskar det mesta godiset men får mest frystorkad kyckling eller anka för magens skull. Busar gärna i prasseltunnel, med fjäderpinne eller laserprick.

Hon hälsar och pratar gärna med katterna utanför nätdörren så hon kan säkert ha någon mer kompis än sin bror men blir stressad av för många.

De vill gärna fortsätta vara tillsammans och trivs som innekatter om man kan ge dem stimulerande miljö med höga klätterträd, hyllor och lektunnel. Skulle säkert uppskatta en innätad balkong eller rastgård. De gillar att ligga o spana i fönstret eller tillsammans högst upp i klösmöbeln.

240130:

Större boende önskas!


Hej!

Nala här. Jag och min bror Kaa skulle hemskt gärna vilja byta ut vår enrummare mot ett rymligare hem så vi kan röra oss mer och få ta del av er tvåbeningars vardagsbestyr. Allt är ju lite läskigt först men vi vill gärna se mer. Även om maten är god här och det finns flera mysiga ställen att vara på o saker att leka med, så börjar det kännas lite litet. Vi är nyfikna och busiga (när vi vill, som vilka katter som helst) och om du är snäll o försiktig så tycker vi om att bli klappade o kliade lite. Lovar att vi försöker mer när vi kan lita på dig och känner att vi har det braVi gillar att ligga lite högt upp i ett klösträd eller som här i en egen "grotta" stor nog för oss båda. Hyllor och klösträd och ett bra spaningsläge i fönster står på önskelistan. Gärna en innätad balkong så vi kan sitta o spana och få lite frisk luft utan att trilla ner. Eller varför inte en rastgård? Kommer inte ihåg hur det känns riktigt med det där "utet", men det låter härligt när katterna på andra sidan nätdörren berättar om allt de gör i trädgården. Smyger på fåglarna och ibland någon mus som letat sig in på fel sida av staketet. Klättrar i buskarna och springer runt huset. De luktar spännande också och gillar tydligen det där vita som legat på marken ute.Man kanske inte kan få allt, men vi skulle bli glada för lite ytor vi kan springa på och höga klösmöbler får duga som träd...o så lite godis!


Hoppas vi hörs o ses!


Mjau från Nala och Kaa

Gillar

  • Godis i lagom mängder
  • Bus och lek
  • Att bli klappad på hennes villkor
  • Brorsan och bästisen Kaa


OgillarGår bra ihop med

  • Lugn vuxen människa
  • Brorsan och bästisen Kaa
  • Annan snäll katt