Vilda

Västmanlands no kill-katthem

VILDA

Namn:            Vilda

Född:              210513

Kön:                 Hona

Färg:                Svarttabby med vitt semilånghårig

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Örebro

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

BakgrundVilda tillsammans med 3 syskon är född i jourhem. Mamma heter Henreiette och kommer från en koloni i Sevalla.


Uppdatering från jourhemmet


210513:

Född i jourhem.

210720:

Första vaccination.

210820:

Andra vaccination.

210822:

Är en härlig blandning av lugn och busig. Gillar egentid men när det busas är hon absolut en tuff tjej. Söker ett för-alltid-hem tillsammans med Pulsan.

211001:

Vilda har tyvärr fått gråstarr, katarakt, och är kraftigt synnedsatt. Detta är inget som hindrar den lilla tjejen från att leva sitt liv som vanligt utan hon har snabbt lärt sig leva med det genom att lokalisera med hjälp av ljud och luktsinnena. När Vilda vuxit till sig och blivit runt året är det planerat operation för att byta linserna i hennes ögon till linser i plast. Detta för att hon ska återfå synen. Vilda kan tillsammans med sin bror Pulsan flytta till sitt för-alltid-hem innan operation för att hon ska få lära känna sitt hem i lugn takt innan operation. Vilda kommer behöva medicinering i form av antibiotika och ögondroppar efter operationen och i början, upp till 2 månader, är det flera gånger om dagen vilket betyder att hennes nya ägare ska vara bekväma med att ge henne droppar och tabletter/flytande antibiotika och ha tid för det. Man trappar ned ögondropparna under ca 12 månader men Vilda kommer troligtvis behöva ha droppar 1 gång om dagen resten av sitt liv. Det krävs en del av nya hemmet det första året, som sagt, men Vilda är en lätthanterlig tjej med mycket kämparglöd. Vilda och Pulsan är väldigt tajta och vill flytta tillsammans för bådas skull. Operationen kan komma att uppgå till 60000:- och mer med återbesöken, medicin mm men det är något som katthemmet bekostar under läktiden. Kostnad för framtida droppar står adoptivhemmet för.

Med tanke på Vildas framtida dagliga behandling kommer hon och Pulsan inte godkännas som katter med fri tillgång till utevistelse men en innätad balkong, uteplats eller kattgård går bra.


Gillar

  • Leka och busa med leksaker och syskon
  • Mat och godis
  • Bästisen och brorsan Pulsan


OgillarGår bra ihop med

  • Andra katter
  • Människor