Vilda

Västmanlands no kill-katthem

VILDA

Namn:            Vilda

Född:              210513

Kön:                 Hona

Färg:                Svarttabby med vitt semilånghårig

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Örebro

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

BakgrundVilda tillsammans med 3 syskon är född i jourhem. Mamma heter Henreiette och kommer från en koloni i Sevalla.


Uppdatering från jourhemmet


210513:

Född i jourhem.

210720:

Första vaccination.

210820:

Andra vaccination.

210822:

Är en härlig blandning av lugn och busig. Gillar egentid men när det busas är hon absolut en tuff tjej. Söker ett för-alltid-hem tillsammans med Pulsan.

211001:

Vilda har tyvärr fått gråstarr, katarakt, och är kraftigt synnedsatt men hon har en viss syn kvar.  Det går att operera gråstarr på katt men efter rådfrågning med veterinären så har vi valt att inte operera pga att hon då måste få medicinsk behandling varje dag livet ut och andra alternativet var att låta henne fortsätta leva med gråstarr och slippa den medicinska behandlingen varje dag.

230907:

Hon har inte några problem med ögonen medicinsk sett, det man ska ha koll på är om det sker nån/några  förändringar i ögonen.

Detta är inget som hindrar den lilla tjejen från att leva sitt liv som vanligt utan hon har snabbt lärt sig leva med det genom att lokalisera med hjälp av ljud och luktsinnena.

Hon är en busig men väldig gosig tjej som verkligen gillar att bli klappad, gillar att ligga på höga höjder och är snabb på att fånga flugor, väldigt matglad, gillar andra katter men kan vara lite för mycket bossig gentemot farmförallt lite äldre katter.

Hon är en fullständigt hanterbar tjej och likaså är hennes bror Pulsan. 

Hon och Pulsan kommer inte godkännas som katter med fri tillgång till utevistelse men en innätad balkong, uteplats eller kattgård går bra.


Gillar

  • Leka och busa med leksaker och syskon
  • Mat och godis
  • Bästisen och brorsan Pulsan


OgillarGår bra ihop med

  • Andra katter
  • Människor