Ylva-Lee

Västmanlands no kill-katthem

YLVA-LEE

Namn:             Ylva-Lee

Född:               2017

Kön:                  Hona

Färg:                 Svartsköldpadda med vitt

Status:             Blyg

Bor:                   Jourhem i Hallsberg

Kontakta:      Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se 

Bakgrund


Mamma Ylva-Lee flyttade in med sina sju ungar under en trapp vid ett sommarhus i Fellingsbro. Boende larmade men tyvärr hann två små få sätta livet till innan räddning påbörjades. Strax efter att mamma och fyra ungar kommit in i trygghet förlorades ytterligare en unge och kort därefter kunde den sista ungen fångas in. Det visade sig att ungarna hade utbrott av calicivirus vilket troligtvis var orsaken till att tre ungar inte klarade sig. 

Ylva-Lee sågs halta när en första observation gjordes för planering av infångandet. Vid veterinärbesök  visade det sig att hon hade flera små frakturer i ena bakbenet, ett sår under ena framtassen och en långt gången livmoderinflammation så det blev akutoperation där och då. Efter en stunds vila och minskade möjligheter att hoppa, klättra osv så mår nu Ylva-Lee så bra hon kan.
Uppdatering från jourhemmet


201024:

Inkom till jourhem.

201031:

Operation livmoderinflammation.

210218:

Vaccinerad och id-märkt.

210419:

Ylve-Lee är en blyg mamma-katt som vid för snabbt närmande fräser och berättar att det inte är ok. Efter att ha kämpat för sina små och förlorat flera av dom så vill nu Ylva-Lee ha ett lugnt och tryggt hem med massor av tålamod av någon som kan visa henne att världen nu är finns där för henne. Hon önskar en trygg kompis i sitt för-alltid-hem, gärna en social som kan visa henne vägen till en människas trygghet och omsorg.


Gillar

  • Att ta det i sin egen takt


Ogillar

  • Att man är framfusig


Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Lugn vuxen människa