Browny

Västmanlands no kill-katthem

BROWNY

Namn:            Browny

Född:              200912

Kön:                 Hane

Färg:                Brun burmamaskad

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Hallsberg

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

BakgrundKommer från ett Länsstyrelseärende.


Uppdatering från jourhemmet


210210:

Inkom till jourhem.

210226:

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

220219:

Browny var i dåligt skick när han kom till oss. Kraftig kattsnuva, skabb och jättemycket löss. Han har ätit antibiotika i omgångar mot den kraftiga snuvan men nu ser vi äntligen en ljusning. Mindre snuva, päls och kropp som ser och enligt veterinär är välmående. Browny är en social katt med väldigt mycket bus i sig. Älskar att leka med bästisen och kolonikompisen Uffe men tvekar inte att krypa upp nära i soffan för att gosa. Som Uffe är Browny dock lite av en naffsare och det kan göra ont, ny ägare ska vara införstådd med det.

Browny söker ett gemensamt för-alltid-hem tillsammans med Uffe.

Han äter en omgång antibiotika just nu.

220913:

Busiga Browny har haft det kämpigt med kattsnuva med flera bakslag och nu har han fått diagnosen kronisk kattsnuva. Han nyser och hostar någon/några gånger per dag men är opåverkad och enligt veterinär går det inte att få bort alla symptom med antibiotika så länge det inte är bakterier. Browny får ett tillskott som heter Immun, det är ett pulver man strör över maten och ger en extra boost till att stärka immunförsvaret.

Som katt är Browny busig, sällskaplig och matglad. Han busar med det mesta som går att leka med, även strumpor. Ligger gärna bredvid en i soffan eller sängen men favoritplatsen är på bänken nära en varm spis efter man har lagat mat.

Som tidigare skrivet så är Browny lite av en naffsare och även om det hela tiden blir bättre så finns det fortfarande kvar att han naffsar till när man klappar honom.

Browny trivs väldigt bra ihop med sin kolonikompis Uffe och dessa två killar är nu redo att söka sitt alldeles egan för-alltid-hem.

Även om killarna gillar andra katter så ser vi helst att dom flyttar till ett hem utan katter då stress, i form av andra katter, kan utlösa kattsnuvan så det blir värre igen och det vill vi såklart undvika.

221015:

Flyttade till nytt jourhem.


Gillar

  • Leka och busa
  • Bästisen Uffe
  • Mat och godis


Ogillar

  • Att bli upplyftGår bra ihop med

  • Människor
  • Andra katter, men ska helst bo utan andra katter
  • Kattvan hund