Måna

Västmanlands no kill-katthem

MÅNA

Namn:            Måna

Född:              170712

Kön:                 Hona

Färg:                Svart med vitt

Status:            Blyg

Bor:                  Jourhem i Eskilstuna

Kontakta:     Thomas thomas@arbogakatthem.se

Bakgrund


Mamma Måna och hennes fyra ungar levde hemlösa på en ödetomt i Horn Strömsholm. Familjen upptäcktes av en förbipasserande hundägare som kontaktade länsstyrelsen som i sin tur kontaktade oss.


Uppdatering från jourhemmet


200629:

Inkom till jourhem.

200912: 

Hon är väldigt blyg och fräser om man försöker närma sig men hon är nyfiken men avvaktande, väldigt försiktig men med genomsnälla ögon.

Måna är mindre ”rädd” nu än när hon kom. Hon har börjat förstå att vi inte är farliga men hon vill inte bli klappad ännu men igår fick jag lägga godis framför henne utan att hon fräste och hon åt det utan problem, förrut har hon fräst och ignorerat godiset så det går sakta framåt. Men busa har hon inte kommit i gång med ännu riktigt men nu gömmer hon sig inte bakom saker hela tiden utan kan ligga framme och kolla och äter fast vi är i närheten.

201218:

Kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

210419:

Måna är en försiktig men nyfiken tjej. Hon vill inte att man klappar henne men hon älskar att leka och busa med bollar om man kastar dem till henne. Hon gillar att ligga i solen och titta ut på fåglarna som flyger utanför. Hon är nyfiken på andra ”lugna katter” men rädd för framfusiga katter. Hon är nyfiken på vad vi som bor i huset gör men gömmer sig helst när det kommer nya människor.” Hon har blivit nyfiken på en av våra egna katter i hemmet som hon busar med genom att de springer efter varandra. Våra andra 2 katter är hon fortsatt nervös över. Söta Måna söker ett lugnt och tryggt hem med mycket tålamod och en lugn och trevlig katt som kan guida henne in i männsikans trygga liv.


Gillar

  • Mat
  • Godis

Ogillar

  • Att man är framfrusig

Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Lugn vuxen