Flyer

Västmanlands no kill-katthem

FLYER

Högt flygande katt

Namn:            Flyer

Född:              180505

Kön:                 Hane

Färg:                Brunspotted med vitt

Status:            Blyg

Bor:                  Jourhem i Fellingsbro

Kontakta:     Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Kom in tillsammans med mamma Annie och fyra yngre syskon från ett bostads område i Köping där ett flertal katter har gått hemlösa.


Uppdatering från jourhemmet


181218:

Inkom till jourhemmet

190207:

Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt

190310: 

Jag håller på att lära mig att lita på de tvåbenta människorna. Accepterar att dom får vistas runt mig med att städa, mata och jag har fullständig koll på vad dom gör. Kommer dom för nära morrar jag och muta med godsaker ignorerar jag fullständigt, som sagt så behöver jag tid och tålamod för att lära mig lita på människan. Mat och lådan sköter jag galant. Bor tillsammans med min mamma och yngre syskon och gäng andra katter i varierande åldrar och det funkar bra.

Har träffat barn i åldrar 1 - 7 år men dom är lite läskiga och kommer dom för nära morrar jag men mer än så händer inte så det är tålamod som gäller här också.

190530:

Nu vågar jag  komma fram mer trots att de tvåbenta är i samma rum, men gillar fortfarande att ligga högst upp i en hylla för att ha koll på läget, morrandet har avtagit och fräsandet har slutat. Leker gärna med de andra katterna både yngre och äldre. På kvällen tar jag gärna en rundvandring i huset och då är jag inte direkt blyg, men vill ha ett litet avstånd till handen som försöker locka mig närmare. Jag är fortfarande inte mutbar med mat/godis, men det går att kasta leksaksbollar/råttor som jag då kan börja peta och eventuellt få iväg en liten bit men måste ha koll på den tvåbenta också, jag gillar en äldre kattdam som heter Olena, hon är som en mormor åt mig. Jag stryker mig emot henne så hon nästan ramlar omkull men hon är så go så jag kan inte låta bli.

190603:

Jag vill fortfarande ha ett litet avstånd till människor men nu har jag visat intresse för att vilja börja leka när matte kastar torrfoderkulor. Och så blir jag nyfiken när matte har lagt sig i sängen då kan jag ställa upp framtassarna på kanten för att kolla läget men jag törs inte riktigt hoppa upp än (fast jag skulle vilja våga).

Jag skulle vilja komma till ett hem som kan låta mig komma fram i min egen takt, samtidigt som jag behöver ha lite utmaningar för att komma framåt, och så behöver jag kattkompisar som kan vägleda mig till att bli trygg med människor.

191209:

Flyttade till nytt jourhem.

200326:

När Flyer kom till oss i december var han väldigt osäker. Han fräste och morrade så fort vi kom nära. Nu kommer han när man skakar med laserpekaren och ropar hans namn.

Han busar mycket tillsammans med vår ena katt Sigrid och älskar att leka med laserpekaren. Han springer gärna upp och ned för trappen och busar med det mesta.

Han kommer ner till nedervåningen allt oftare när vi är där och är väldigt nyfiken på vad vi gör.

Under dom senaste dagarna har han hoppat upp i vår säng och kikat när vi lagt vår dotter. Idag när vi vaknade så låg han vid våra fötter, tillsammans med vår katt Sigrid.

Morrandet och fräsandet är borta och det känns som han gör framsteg varje dag.

Flyer är en väldig nyfiken, social, snäll och busig kille som älskar andra katter. Det dröjer nog inte länge tills han ligger i soffan bredvid oss.

200509:

Flyttade tillbaka till sitt första jourhem.

200630:

Flyer har stannat upp i socialiseringen men anses ändå gilla sällskap och uppmärksamhet av människor även om han inte är klappbar. Han är som tidigare noterats väldigt nyfiken när det är lugnt i hemmet och att vara framme för att försöka ta nästa kliv ser vi. Det blev två flyttar på relativt kort tid också vilket såklart stör utvecklingen men vi låter Flyer ta sin tid på sig och hoppas på så vis få se en modig kille som vågar hela vägen fram. Han vill ha minst en lugn och trygg kompis i sitt nya hem,inte en katt som är för dominant.

210425:

Flyer vågar numera komma fram till handen för att få lite skinka, han visar mer och mer att han börjar lita på människor även om det är en bit kvar innan han känner sig helt trygg. Han önskar ett för-alltid-hem tillsammans med Fröken Strid som är en katt som verkligen får Flyer att komma framåt i utvecklingen, det är hans stora trygghet i livet.

230113:

Flyttade till nytt jourhem tillsammans med Annie och Fröken Strid.
Gillar

  • Mat
  • Ligga högt på en hylla
  • Andra katter oavsett ålder
  • Leka med bollar, leksaksråttor, kattunnel
  • Klösställning
  • Tryggheten Fröken Strid


Ogillar

  • Att bli infångad


Går bra ihop med

  • Andra katter
  • Lugn människa