Flyer

Västmanlands no kill-katthem

FLYER

Högt flygande katt

Namn:             Flyer

Född:               180505

Kön:                 Hane

Färg:                Brunspotted med vitt

Status:            Blyg

Bor:                  Jourhem i Örebro

Kontakta:     Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Flyer var en väldigt blyg kille, kom in tillsammans med mamma Annie och fyra halvsyskon och kommer från ett bostads område i Köping där ett flertal katter har gått hemlösa.


Uppdatering från jourhemmet


181218: Inkom till jourhemmet

190207: Första Vaccinationen, Kastrering och ID-märkning


190310: 

Jag håller på att lära mig att lita på de tvåbenta människorna, jag accepterar att dom får vistas runt mig med att städa, mata och jag har fullständig koll på vad dom gör, kommer dom för nära morrar jag och muta med godsaker ignorerar jag fullständigt, som sagt så behöver jag tid och tålamod för att lära mig lita på människan. Mat och lådan sköter jag galant. Bor tillsammans med min mamma och halvsyskonen och gäng andra katter i varierande åldrar och det funkar bra.

Har träffat barn i åldrar 1 - 7 år men dom är lite läskiga och kommer dom för nära morrar jag men mer än så händer inte så det är tålamod som gäller här också.


190530: Uppdatering från jourhemmet. Nu vågar jag  komma fram mer trots att de tvåbenta är i samma rum, men gillar fortfarande att ligga högst upp i en hylla för att ha koll på läget, morrandet har avtagit och fräsandet har slutat, leker gärna med de andra katterna både yngre och äldre, på kvällen tar jag gärna en rundvandring i huset och då är jag inte direkt blyg ,men vill ha ett litet avstånd till handen som försöker locka mig närmare, jag är fortfarande inte mutbar med mat/godis, men det går att kasta leksaksbollar/råttor som jag då kan börja peta och eventuellt få iväg en liten bit men måste ha koll på den tvåbenta också, jag gillar en äldre kattdam som heter Olena hon är som en mormor åt mig, jag stryker mig emot henne så hon nästan ramlar omkull men hon är så go.så jag kan inte låta bli, har börjat bli lite nyfiken på lite äldre barn.


190603: Jag vill fortfarande ha ett litet avstånd till människor, men nu har jag visat intresse för att vilja börja leka när matte kastar torrfoderkulor, samt så blir jag nyfiken när matte har lagt sig i sängen då kan jag ställa upp framtassarna på kanten för att kolla läget men jag törs inte riktigt hoppa upp än (fast jag skulle vilja våga).

Jag skulle vilja komma till ett hem som kan låta mig komma fram i min egen takt, men behöver nog lite utmaningar för att komma framåt, och sen behöver jag kattkompisar som kan vägleda mig till att bli trygg med människor.


200326: När Flyer kom till oss i december var han väldigt osäker. Han fräste och morrade så fort vi kom nära. Nu kommer han när man skakar med laserpekaren och ropar hans namn.

Han busar mycket tillsammans med vår ena katt Sigrid och älskar att leka med laserpekaren. Han springer gärna upp och ned för trappen och busar med det mesta.

Han kommer ner till nedervåningen allt oftare när vi är där och är väldigt nyfiken på vad vi gör.

Under dom senaste dagarna har han hoppat upp i vår säng och kikat när vi lagt vår dotter. Idag när vi vaknade så låg han vid våra fötter, tillsammans med vår katt Sigrid.

Morrandet och fräsandet är borta och det känns som han gör framsteg varje dag.

Flyer är en väldig nyfiken, social, snäll och busig kille som älskar andra katter. Det dröjer nog inte länge tills han ligger i soffan bredvid oss.
Gillar

  • Mat
  • Ligga högt på en hylla
  • andra katter oavsett ålder
  • Leka med bollar, leksaksråttor, kattunnel
  • Klösställning


Ogillar

  • Att bli infångad
  • Att de tvåbenta ska försöka klappa mig


Går bra ihop med

  • Mina syskon och min mamma
  • Katten "Mormor Olena"
  • Lugna människor

KONTAKTA OSS


info@arbogakatthem.se

Tel: 073-950 12 19 (ordf. Thomas Bégat)

Instagram | Facebook | YouTube


© Arboga katthem

Allt material tillhör Arboga katthem