Fröken Strid

Västmanlands no kill-katthem

FRÖKEN STRID


Namn:            Fröken Strid

Född:              170412

Kön:                 Hona

Färg:                Brunspotted

Status:            Blyg men nyfiken

Bor:                  Jourhem i Fellingsbro

Kontakta:      Marie Karlsson marie@arbogakatthem.se

Bakgrund


Fröken Strid fångades in i Kungsör där hon gick som hemlös. I jourhemmet födde hon kattungarna Fluff och Skrot. Hon blev även amma till 2+4 ungar till.
Uppdatering från jourhemmet


190412:

Kom till Jourhem.

190504:

Födde Fluff och Skrot.
Visade att hennes bebisar var just hennes bebisar, ingen annan skulle ta dom ifrån henne. Duktig mamma med attityd, därav namnet Fröken Strid.

190901:

Fröken Strid är en otroligt duktig mamma. Hon fick även ta hand om ytterligare 6 kattungar som hon tog sig an på ett föredömligt sätt och har skött med kärlek. Hon är lite reserverad mot oss tvåbenta men hon kommer gärna fram till matskålen och då vill hon lukta på finger. När man sitter i rummet så kommer hon och vill lukta på oss tvåbenta på ett lugnt sätt, annars så fräser hon om man är för hastig. Hon behöver komma fram i sin egen takt och man måste ha ett lugnt förhållningssätt. Det är hon som bestämmer takten och det är inte långt kvar tills man kan börja klappa, hon är väldigt nyfiken på vad man håller på med. Vill gärna ha sällskap av en annan katt i det nya hemmet. Har gått från Fröken Strid till endast Fröken, mjuknat och visar att människor är ok om än inte mer än så.

190924:

Kastrerad, Vaccinerad och ID-märkt.

200630:

Fröken Strid är ännu lite osäker på oss tvåbenta men kan komma fram helt appropå och lukta, känna med tassen eller stryka sig försiktigt mot benet. Hon är framme mer än undan och visar mycket nyfikenhet på allt i hemmet. Har inga problem att vara i närheten av barn, 3-9 år, men tillåter sig inte att klappas och inte riktigt lukta än heller. En vuxen går bättre. Hon kan få för sig att putta lite på någon leksaksboll men är ingen katt som leker dagarna igenom. Sitter gärna med, på en ledig stol, vi frukostbordet och vill smaka skinka mm. När hon gosar med annan katt kan man ibland klappa henne utan bekymmer. Gillar andra katter mycket och uppskattar en eller kanske till och med flera katter i sitt för-alltid-hem.

210425:

Fina Fröken Strid som vi kallar bara Fröken numera, gått från att beskydda sina barn med sitt eget liv som insats till att bli en lugn och trygg katt i sig själv. En nyfiken och mysig tjej som verkar gilla livet som katt. Är inte så intresserad av att komma fram för gos, som en social katt, men är gärna med och kollar vad man gör och vill ha sällskap på avstånd. Hon har tagit blyga Flyer under sina vingar och guidar honom till att bli mer trygg. Dom sover och gosar gärna med varandra.

210613:

Nu har jag blivit ännu mer social och nyfiken, är med framme hela tiden (om det inte är för stökigt runt om kring). Jag kommer gärna upp i sängen / soffan och vill vara med. Luktar gärna på finger / handen och kan då passa på att nafsa lite försiktigt, gillar även att söka kontakt genom att lukta på ben eller fot och inte rädd för närhet på mitt egna vis. Gillar fortfarande att ta hand om Flyer och han tar hand om mig. Vi leker ofta tillsammans och då går det undan i klösställningarna.

220113:

Flyttade till nytt jourhem tillsammans med Annie och Flyer.


Gillar

  • Blötmat
  • Sällskap av människa
  • Bästa vännen Flyer

Ogillar

  • Att bli jagad och infångad
  • Att man är för framfusig
  • Att man bestämmer över henne

Går bra ihop med

  • Människor
  • Andra katter
  • Barn (osäker men nyfiken)