Dodge

Västmanlands no kill-katthem

DODGE

Namn:            Dodge

Född:              2019

Kön:                 Hane

Färg:                Svart

Status:            Social

Bor:                  Jourhem i Hallsberg

Kontakta:     Marie marie@arbogakatthem.se

BakgrundDodge är infångad i Hallsberg efter larm från en boende som såg en sårig och mager katt i sin trädgård letandes efter mat.


Uppdatering från jourhemmet


230721:

Inkom till jourhem.

230208:

Vaccination, kastration och id-märkning.

231214:

Dodge har nu bott hos mig sen han blev infångad. När jag såg honom första gången var han otroligt mager, sårig och full med fästingar. Sakta men säkert började han gå upp i vikt och nu har han äntligen fått tillbaka muskulatur i bakdelen. Han har vuxit till en stabil och stark kille. Till en början var han apatisk när vi försökte röra vid honom varsamt och han var väldigt osäker på vad handen skulle göra. Efter ett tag började han bli nyfiken på handen men visste ändå inte hur han skulle bete sig och slog med tassen för att känna efter. Han tog själv initiativ till att komma upp i soffan fast på avstånd. Om man drog med handen fram och tillbaka i soffan blev han nyfiken och kom lite närmare. Efter mycket tränande kommer han nu mer än gärna upp i soffan och lägger sig bredvid eller framför och vill bli klappad. Om man mot förmodan inte klappar så naffsar han i händerna tills man börjar klappa. Det går att ha honom i famnen och det gillar han men han är inte så förtjust i själva lyftet.

Dodge är väldigt noga med rutiner och berättar med sina ljusa jamanden att nu är det dags för mat.

Busar gör han väldigt gärna med leksaker och det mesta går hem.

Han vill gärna ha minst en kattkompis i sitt för alltid hem men Dodge kan vara lite hårdhänt i sina lekar med andra katter så det bör vara en katt som vågar säga ifrån. Han har dock en liten förkärlek till en jourkatt i sitt nuvarande jourhem och det är den lilla tösen Tintin. Trots att Dodge är en stor/hög/lång katt på 4 kg och Tintin bara är hälten av hans storlek har hon inga problem att leka loss en kort stund med honom och säga ifrån när han tar leken för långt för hennes smak.


Gillar

  • Mat och godis
  • Att ligga nära bredvid i soffan
  • Bli klappad på huvud och kinder


Ogillar

  • Att bli klappad på magenGår bra ihop med

  • Vuxna människor
  • Kattvana barn
  • Andra katter